Dainese ще представи своите нови технологии на CES-2017 Dainese ще представи своите нови технологии на CES-2017

Dainese, които работят много усърдно в областта на безопасността на мотоциклетистите, ще представят своите нови технологии по време на изложението CES-2017, което ще бъде в Лас Вегас в САЩ от 5 до 8 януари 2017 г.
Изложението CES-2017 – Consumer Electronics Show е едно от най-големите за потребителска електроника и всяка година събира водещи фирми в света на технологиите. На CES често участват и компании, които не са свързани директно с електрониката, но често използват решения в този област. Такъв е и случаят с Dainese. Едно от последните си достижения, които компанията ще представи е последната версия на системата D-Air – това е въздушна възглавница за мотоциклетисти, която сега се използва от много пилоти в MotoGP. Dainese са пионери в тази област и са първите, разработили аналог на SRS за двуколесните возила. По стъпките на Dainese тръгнаха и други производители, които направиха различни изделия в тази насока.

Dainese имат патентована технология, която осигурява работа на въздушната възглавница без връзка между пилота и мотоциклета, което е сериозно предимство.  В системата D-Air на Dainese се използва съвременна платформа с високотехнологична електроника и специален работен алгоритъм, който разпознава опасните ситуации, за да сработи, когато е нужно и за не се задейства напразно. D-Air отваря възглавница, осигуряваща безопасност на торната част на тялото и главата на ездача, като го пази от травми, като само за няколко милисекунди преди инцидента осигурява защитната зона.

Стефан Илиев

Няма коментари до момента.

Напишете първи коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *