Чой с подиуми, Караньотов с победа в Румъния Чой с подиуми, Караньотов с победа в Румъния

Мартин Чой спечели два подиума, а Ангел Караньотов една победа на пистата Мотопарк в Румъния в клас Супербайк. Там бе 6-ия и 7-ия кръг от източно-европейското първенство по мотоциклетизъм.

Мартин Чой не увеличи преднината си в генералното класиране. Той записа едно трето и едно второ място, като запази лидерската си позиция с 4 точки пред основния му конкурент Роберт Мурешан (Румъния).

Шестият кръг от надпреварата в събота завърши с победа за нашия пилот Ангел Караньотов с Ducati. Втори стана Роберт Мурешан, също с Ducati, а Чой с BMW остана на трето място. Проблемите за Мартин започнаха още преди старта, когато се появи неизправност в електрониката на мотора. Въпреки това той стартира и се опита да извлече максимума от ситуацията. Основните му конкуренти имаха още едно предимство – изключително силния въртящ момент от ниските обороти, с който са известни моторите Ducati. На писти тип „stop&go”, каквато е „Моторпарк“, тази техническа характеристика има доста голямо значение.

Klema_M. Choy

Седмият кръг ден по-късно протече с нови още по-сериозни технически проблеми. Моторът на Мартин угасна малко преди старта и едва успяха да го запалят с помощта на механици и маршали. Оказа се, че проблемът е много сериозен и има скъсана клема на акумулатора. В крайна сметка, Чой успя да стартира и поведе състезанието, като остана пръв през първите четири обиколки, докато моторът му отново не угасна. Докато се опитваше да го запали, основният му конкурент Роберт Мурешан го изпревари и задържа лидерската позиция до края на състезанието. Така Мартин завърши втори. За съжаление победителят от събота Ангел Караньотов отпадна от състезанието.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *