CFMoto  представи V.02-NK Concept със 180 коня CFMoto  представи V.02-NK Concept със 180 коня

Китайската компания CFMoto, представи концепция на бъдещата си серийна гама мотоциклети с по-голяма мощност. Китайците работят с австрийците от KTM и направиха компанията CFMoto-КТМ R2R. Те разработват нови модели мотоциклети и двигатели.

За модела се говореше отпреди два месеца и той се появи, при това не е съвсем китайска машина. CFMoto V.02-NK Concept е с V-Twin двигател от KTM 1290 Super Duke R, който е с обем 1301 куб. см и мощност 177 к.с. В концепцията е внедрено всичко най-добро като технология, което се използва от КТМ – радиални спирачки Brembo c карбонови дискове, окачване Öhlins и др.

Рамата и панелите обаче са дело на китайските инженери. Обтекателите са карбонови, а огромните въздухозаборници дават основния стил на модела, като дават и по-добро охлаждане на радиатора, поставен под седалката.

От CFMoto уверено говорят, че концепцията V.02-NK, ще стане сериен модел, но под друго, по-елементарно име и с доста по-евтини материали. Например няма да е с карбонови спирачни дискове, най-малко защото моторът ще трябва да се кара и в дъжд.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *