CB1000R и Africa Twin Adventure Sports са водещите премиери на Honda на EICMA CB1000R и Africa Twin Adventure Sports са водещите премиери на Honda на EICMA

По време на изложението EICMA в Милано, Honda представи пълната си европейска мотоциклетна гама за 2018 г. Сред тях са 5 нови модела и 2 със значителни подобрения. С новата 125-кубикова машина и съответно с флагмана в гамата 2018 GL1800 Gold Wing Honda стана най-широкообхватният мотоциклетен производител.

CB1000R, CB300R и CB125R налагат нов стил в категорията „нейкед“

CB1000R оглавява триото от нейкед машини с уникалния си дизайн, разработен по темата ‘Neo Sports Café’. Новият стил е съвременен и минималистичен, като смесва спортния облик на „голите“ мотоциклети с вдъхновението от „кафе рейсърите“. Резултатът от това е повече от вдъхновяващ.

Това, че всяка негова част сама по себе си е внимателно обмислена от гледна точка на естетиката, по никакъв начин не накърнява техническите достойнства и показателите на CB1000R, дори напротив. Той е с 12 кг по-лек от предишното поколение и е с 15 кВт по-мощен от него, което е равносилно на подобрение от 20% на съотношението между мощност и маса.

Многобройните режими на управление с различни комбинации от мощност, моторна спирачка и възможността за избор на степента на чувствителност на тракшън контрола чрез Honda Selectable Torque Control извеждат на нова висота системата Throttle By Wire.

Към този нов дизайн се придържат и две машини, разработени за начинаещи мотоциклетисти. CB300R и CB125R са създадени за да носят наслада от „ездата“ и за това спомагат олекотените им конструкции. Освен това се отличават и с изключителни спецификации като 41-милиметровите USD вилки, регулируемо задно окачване, спирачки с радиални 4-бутални апарати и редица други характеристики, типични по-скоро за далеч по-големи машини като LCD инструментален дисплей, LED светлини и ABS система, базирана на инерционния измервателен блок (IMU).

2018 Africa Twin Adventure Sports

Подобрената Africa Twin с новата версия Adventure Sports 

Новата версия Adventure Sports на култовия CRF1000L Africa Twin отбелязва 30-годишнината от излизането на легендата на европейския пазар. Тя преповтаря трицветното изпълнение на оригинала и е още по-подготвена за приключения както на офроуд терени, така и на асфалтирани пътища. Обемът на резервоара за гориво е увеличен с 5,4 литра от този на стандартния CRF1000L Africa Twin. Ходовете на окачването са по-дълги. Позицията на седалката и клиренсът са по-високи. Добавени са отопляеми ръкохватки, изключително широка защитна кора под двигателя и др.

Всичко това е само малка част от подобренията, въведени в Africa Twin, като сред тях фигурират и Throttle By Wire управление на двигателя с четири режима, разширени настройки на управлението на въртящия момент и променени фази на всмукване и издухване на клапаните за по-добра реакция в средния диапазон на оборотите. 

X-ADV още по-подговен за офроуд екшън

След като щурмува успешно пазара през 2017 г., отбелязвайки близо 10 000 продажби още през първите осем месеца. Мотоциклетът SUV на Honda, съчетал в себе си удобството на скутера с динамиката на „адвенчър“ гамата, е още по-подготвен за офроуд приключения през 2018 г. Добавена е система HSTC за още по-директна смяна на предавките. В гамата влиза и нова версия с мощност 35 кВт, която определено ще зарадва водачите с категория A2. 

GL1800 Gold Wing пристига в Европа

Новият GL1800 Gold Wing отбелязва европейската си премиера на изложението EICMA 2017. Вече 40 години моделът е синоним на на комфорт при продължително пътуване, лукс и качество. Актуалното му издание е с нов по-отчетлив дизайн, по-ниска маса и по-компактен. Внушителният му боксеров 6-цилиндров двигател с 4 клапана на цилиндър е с четири режима на управление, с електронната система за подаване на газта Throttle By Wire, HSTC (степени на чувствителност на тракшън контрола) и системата за потегляне под наклон Hill Start Assist.

Новото шаси е с алуминиева двойна тръбна рама. Gold Wing остава единственият в света мотоциклет, предлагащ въздушна възглавница като опция и първият, който стандартно е съвместим с Apple CarPlay. Напълно нова е трансмисията DCT, разработка на Honda от 3-о поколение със 7 предавки.

Еволюция за популярната серия NC продължава

През 2018 г. новите NC750X, NC750S и Integra ще бъде достъпни и за притежателите на свидетелство за управление категория A2 благодарение на въвеждането на версии с мощност от 35 кВт. И при 3-те лимитът на оборотите е вдигнат с 900 до 7500. Целта е да се извлича максимумът от двигателя във високата зона на оборотите. Допълнително NC750X и Integra вече са оборудвани с фирмената система HSTC.

Концептуални версии на две малки машини с голяма история

Наред с новите модели на щанда си в Милано Honda представя две носталгични концепции – и двете с оригиналната крилата емблема на марката. Прототипът Monkey 125 е оборудван и с LED светлини, Smart Key, USD вилки и дигитални уреди. А концепцията Super Cub 125C е нов прочит на едноименната вечна класика. Като през последния месец продадените от нея за 59-годишната й история бройки достигнаха до 100 млн. единици.

2018 Africa Twin Adventure Sports

 

Асен Стоянов

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *