Британска класика – Triumph Bonneville Speedmaster Британска класика – Triumph Bonneville Speedmaster

Последният член на семейството британски модерни класики на Triumph се казва Bonneville Speedmaster. Той носи в себе си гените от суровата мощност на Bonneville, носталгията към бобър мотоциклетите от миналото и най-доброто от модерните технологии, комфорт, сигурност и надеждност.

Последното творение на Triumph е с двуцилиндров двигател  1200 куб. см с течно охлаждане, 8 клапана, 270-градусов колянов вал и инжекционна горивна система. Двигателят е със  77 к.с. при 6100 об/мин. и 106 Нм при 4000 об/мин. Въртящият момент е увеличен с 10% при 4500 об/мин. в сравнение дори с Bonneville T120. Има  два режима – Road за сух асфалт и Rain при дъжд и мокри пътища. Един бутон управлява круиз контрола, ABS системата е от последно поколение, системата за стабилност може да бъде изключвана и е добавен имобилайзер против кражба.

Управлението и стабилността са поверени на спирачки Brembo отпред и на Nissin отзад, които работят със системата  ABS. Скритото задно окачване подобрява комфорта и стабилността, като запазва класическата линия на Bonneville. Тя се подчертава от формата на 12-литровия резервоар, предния фар с интегрирани LED светлини и двойната изпускателна система с класически дизайн.

Новият Bonneville Speedmaster може лесно да бъде персонализиран от клиента, тъй като за него се предлагат  над 130 вида аксесоари, разработени специално за него. Могат да бъдат  избрани и два основни пакета. Първият е Highway kit, който е подходящ за дълги магистрални преходи и предлага челно стъкло, допълнително удобство на седалката и още допълнителни аксесоари за подобряване на комфорта. Вторият е Maverick kit, който е олекотен за улична употреба с единична седалка и само най-важното за по-автентично изживяване.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *