Bridgestone ще се бори за победа в 8 часа на Ошерслебен Bridgestone ще се бори за победа в 8 часа на Ошерслебен

Bridgestone се стреми да завърши по-добре от второто си място в Льо Ман, когато най-добрите отбори по издръжливост на мотоциклети в света участват в 8-часовото състезание в Ошерслебен, Германия на 20 май.

Официалният EWC екип на YART Yamaha, оборудван с Bridgestone, бе водещ в 24 часа на Льо Ман (15-16 април) през голяма част от състезанието и завърши на второ място, с по-малко от 20 секунди след заводския екип на Yamaha  и на 12 обиколки преднина пред останалите на пистата.

След силното представяне в Льо Ман, Bridgestone вече е вперил поглед в 8-те часа на Ошерслебен, следващата фаза на 2016-2017 FIM Световен шампионат по издръжливост. Мениджърът на официалния YART Yamaha EWC отбор, Манди Каинц, заяви: “Гумите на Bridgestone ни дадоха темпото и последователността, от която се нуждаехме в Льо Ман. Ще видим на официалните тренировки следващата седмица, но ние уверено очакваме да сме на предни позиции, определяйки темпото на Ошерслебен.”

Bridgestone, най-голямата компания за гуми и каучукови изделия в света заяви своето завръщане в най-известните състезания по мотоциклетизъм през февруари 2017 г., с решението си да осигури два отбора в престижната серия FIM Endurance World Championship (EWC): базираният в Австрия официален Yamaha EWC отбор на YART, и отборът на F.C.C. TSR Honda. В допълнение към двамата си партньори, други състезателни екипи на EWC решиха да се състезават със състезателни гуми Bridgestone Battlax по време на 8-те часа на Ошерслебен, включително Rabid Transit и AMSS – отборът на TRB VIDRA.

FIM EWC е световен шампионат, състоящ се от пет състезания: две във Франция и останалите три в Германия, Словакия и Япония. 8-те часа на Ошерслебен е третото състезание от настоящия сезон, който започна през септември 2016 г. и ще завърши със състезанието Судзука за 8-часова издръжливост в Япония на пистата Судзука на 30 юли 2017 г.

Искате да научите повече? Гледайте ‘The Long Run‘, сериал от 5 епизода за участието YART, в Световно първенство по издръжливост 2017! Вторият епизод, който ще ви отведе зад сцената на 24-те часа на Льо Ман, ще бъде пуснат на 12 май. Останете на линия!

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *