Bridgestone се стреми към победа в шампионата в началото на новия сезон на EWC Bridgestone се стреми към победа в шампионата в началото на новия сезон на EWC

Bridgestone иска да бъде шампион в състезанието на FIM Endurance World Championship в началото на новия сезон, който стартира с 24-часовата надпревара Бол д’Ор на пистата “Пол Рикард” във Франция на 16-17 септември 2017 г.

Двата отбора, подкрепяни от Bridgestone, завършиха силно последния 2016 – 2017 EWC сезон: Австрийският YART Yamaha oфициален EWC отбор се премести на трето място в крайното класиране (той беше на 13-то място, преди Bridgestone да започне да доставя гуми в началото на 2017 г.), докато отборът F.C.C. TSR Honda завърши на 5-то място.

Увереността на Bridgestone бе подсилена от резултатите на неофициалното предварително тестване на Бол д’Ор в Льо Кастелет, Франция, на 29 и 30 август, когато екипът на YART показа най-бързо време за обиколка, а отборът F.C.C. TSR Honda беше третият най-бърз.

Първите официални сесии на Бол д’Ор 2017 ще се проведат на пистата “Пол Рикард” на 14 септември; 24-часовото състезание за издръжливост се провежда от събота 16ти до неделя 17ти.

Bridgestone, производител на гуми номер едно в света, се завърна в състезанията за мотоциклетисти на най-високо ниво през 2017 г. с доставката на състезателни гуми за официалния екип на YART Yamaha EWC и на FCC.C. отборът на TSR Honda, които се състезават в престижното Световно първенство по издръжливост. В допълнение към тези два официално подкрепени екипа, Bridgestone ще продължи да подкрепя частни отбори в сериите EWC със спортни сликове и гуми за мокра настилка.

Отборите на Bridgestone, които да гледате в Bol d’Or, включват:

YART #5 – Formula EWC

FCC TSR Honda #7 – Formula EWC

TEAM RABID TRANSIT #32 – Formula EWC

FLAM Racing #76 – Superstock

WOJCIK RACING TEAM #77 – Formula EWC

PHI ENDURANCE #89 – Formula EWC

LMC ENDURANCE #97 – Formula EWC

Световният шампионат по издръжливост (EWC) на Световната федерация по мотоциклетизъм (FIM) е състезание, което се състои от пет части: две във Франция и три в Германия, Словакия и Япония. 24-часовият Бол д’Ор е първото състезание от поредицата 2017/2018, което ще завърши с 8-часово състезание за издръжливост на японската писта Сузука през юли 2018 г.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *