BMW S1000RR получи и турбина BMW S1000RR получи и турбина

Стивън Декалю от тунинг ателието Motokouture Motorcycles реши, че 199 к.с., скрити в серииния супербайк BMW S1000RR, не са достатъчни. Затова той реши да вдигне мощността на машината, като и монтира турбокомпресор.

След като двигателят бе доработен, сега той дава фантастичните 296 к.с. и 145 Нм въртящ момент при 9100 об./мин. Въпреки това максималната скорост не е много впечатляваща, защото е ограничена от електрониката на 319 км/ч. Затова пък моторят я развива още на 4-а предавка. След преработката моторът е с турбо Garrett, къстъм резервоар, вилка Ohlins, препрограмиран блок за управление и още редица изменения. Отзад има карбоново подвижно рамо. Колелата са от BMW HP4. Теглото, благодарение на подмяната на много компоненти, тунингарите са успели да запазят под 200 кг или точно 196 кг. Това не е лошо постижение за мотоциклет с близо 300 коня.

Своето творение Стивън Декалю е нарекъл в памет на совя приятел и пилот Вик де Кореметър, който е загинал трагично през 2014 г. Моторът се казва VDC#92/MK30.

Стефан Илиев

Няма коментари до момента.

Напишете първи коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *