BMW представи концепта 9Cento BMW представи концепта 9Cento

По време на шоуто Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2018 на езерото Комо в Италия, BMW Motorrad представи концепта BMW 9Cento, което се произнася “нове ченто”. С този модел, който скоро ще влезе в серийно производство, ще бъде сложено началото на нов клас в моделната линия на компанията.

BMW 9Cento е нещо средно между нейкид и спортен турър. Той е доста универсален, като запазва агресивността и лекото управление на градските мотоциклети със средна кубатура. BMW 9Cento използва двигателя от новия BMW F850GS за 2018 г., който е двуцилиндров редови с мощност 93.8 к.с. Към него обаче като за шосеен мотоциклет, лесно могат да се добавят 105 или 110 к.с., като се промени разпределителния вал или само настройките. Дори може да бъде създадена версия “GT” със стъкло и други туристически отличителни белези. Интересно е, че на BMW 9Cento е монтирана система за бързо сваляне на куфарите – не с разни устройства, а само с електромагнити.

Засега BMW 9Cento е само концепция, но от BMW рядко правят нещо, за да могат дизайнери и инженери да си „начешат крастата“. Говори се, че новият сериен модел може да бъде показан още тази година на изложенията Intermot в Кьолн или EICMA в Милано.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *