Бареда Борт печели втория етап на Дакар, повежда в класирането Бареда Борт печели втория етап на Дакар, повежда в класирането

Хоан Бареда Борт с Хонда бе най-бърз във 2-ия етап при автомобилите от тазгодишния рали Дакар от Писко и обратно с дължина 267 км. Той остави зад себе си на 2:30 мин Адриан ван Беверен с Ямаха. Трети се нареди Матиас Валкнер.

Победителят от първия етап Сам Съндърланд с КТМ остана 7-и и загуби лидерството в генералното класиране. Той е 4-и, а пред него са Бареда, Ван Беверен и Валкнер.

15eec

При автомобилите Сирил Депре с Пежо спечели етапа, като изпревари своите съотборници и сънародници Стефан Петерхазел и Себастиен Льоб с 48 сек и 3 мин.

Така той поведе в генералното класиране с едва 27 сек пред Петерхазел, а 3-и е Жиниел де Вилиерс с Тойота на близо 6 мин, който завърши днешния етап на 4-а позиция. Карлос Сайнц-старши с 4-ото Пежо 3008 DKR спука на два пъти гума и остана 6-и в етапа, на 13 мин от победителя.

despre

Победителят в първата отсечка Насър Ал-Атия с Тойота трябваше днес да минава първи по отсечката и изостана с близо 15 мин от Депре. Той бе забавен и от недоброто здравословно състояние на навигатора си Матю Баумел.

При камионите миналогодишният победител Едуард Николаев с Камаз спечели етапа, но неговите съотборници имаха сериозни проблеми. Едуард Сотников, който използва новия мотор на тима загуби около 40 мин, а Айрат Мардеев и Антон Шибалов цели 2 часа.

Фредерико Вилагра с Ивеко завърши етапа 2-и на 3:25 мин, следван от Алеш Лопраис с Татра на 6 мин. В общото класиране начело е Николаев, пред Лопраис и Вилагра.

При ATV-ата нова етапна победа взе Игнасио Касале с Ямаха, който изпревари с 43 сек Сергей Карякин и с 4 мин Гастон Гонзалес и двамата с Ямаха. В общото подреждане ЧИлиецът има 2 мин аванс пред Карякин. При машините SXS Победи Рейналдо Варела с Кан-Ам пред Урибе Рамос със същата машина.

Асен Стоянов

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *