Андреа Адамо спечели европейския шампионат Honda 150 Андреа Адамо спечели европейския шампионат Honda 150

Пилотите от европейския шампионат по мотокрос Honda 150 направиха страхотен прогрес през този сезон. За доказателство е оспорвания шампионат от пет кръга и битките в последното състезание за сезона на трасето Ассен в Холандия. Там италианският пилот Андреа Адамо спечели световната титла.

Адамо и в това състезание бе сред първите 10, като спечели първия манш и стана пети във втория. Това му бе достатъчно не само да спечели холандския кръг, но и титлата със своя мотоциклет CRF150R. Адамо, който досега през целия сезон показа невероятна скорост, бе сред най-бързите във всеки кръг, а спечели 7 от 10-те състезания. Понякога имаше лош късмет, но той се справяше със ситуацията, показваше твърдост всеки път и се възстановяваше по професионален начин. Това му помогна да претендира и да спечели шампионата.

Adamo_MXGP_18_NL_2017

В Ассен второто състезание спечели Кеилд Щтурман, за когото това бе първа победа през този сезон. Той стана втори в домашния си кръг и измести се пребори с шведа Антон Нордстрьом-Грааф, който зае 3-ото място на подиума. Това също му беше достатъчно, за да застане на второ място в класирането на първенството. На 4-о място в Холандия завърши Луис Отейро и взе бронзовия медал. Португалската звезда завърши на подиума в осем от десетте състезания.

На 10-о място в крайното класиране със 75 т. е младият български пилот Николай Малинов.

Стефан Илиев

Няма коментари до момента.

Напишете първи коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *