Алберто Пуч е новият шеф на Repsol Honda Алберто Пуч е новият шеф на Repsol Honda

Алберто Пуч ще бъде новият мениджър на екипа на Reposl Honda в MotoGP. Той ще замести Ливио Супо, който напусна отбора през ноември 2017 г., и ще започне работа от първия тест за годината на пистата Сепанг в края на този месец.

Пуч кара в кралския клас на моторите, когато той се водеше до 500 куб.см, като постигна 1 победа през 1995 г. на Херес. Той се състезава до края на 1997 г., след което започна да се занимава с развитието на пилотите.

Под неговото ръководство до най-високото ниво на мотоциклетизма стигнаха пилоти като Кейси Стоунър, Тони Елиас и Дани Педроса, на когото Пуч беше мениджър до 2013 г.

Сега той отново ще работи с Дани, като ще има задачата да убеди него и шампиона Марк Маркес да подновят договорите си с отбора, които изтичат след края на 2018 г.

“За мен е огромна чест да имам шанса да бъда в един от най-успешните отбори в световния шампионат по мотоциклетизъм, каза испанецът. – Така че ще се фокусирам върху това да дам най-доброто от себе си и да им помогна да постигнат целите си.”

Асен Стоянов

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *