Honda открива учебната година във ВТУ „Тодор Каблешков“ Honda открива учебната година във ВТУ „Тодор Каблешков“
Експозиция от пет автомобила и два мотоциклета ще видят студентите от Висшето транспортно училище. Своя дебют пред широката публика ще направи Honda Civic с... Honda открива учебната година във ВТУ „Тодор Каблешков“

Експозиция от пет автомобила и два мотоциклета ще видят студентите от Висшето транспортно училище. Своя дебют пред широката публика ще направи Honda Civic с дизелов двигател и 9-степенен автоматик. Студентите ще се докоснат и до рекордьора по скорост Civic Type R, вписан официално в книгата „Гинес“

Бултрако АД, официален представител на автомобилите, мотоциклетите и ATV-тата от марката Honda у нас, ще открие новата учебна година в двора на Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“ на 17 септември от 11.00 часа.

„Като посланик на марка, която е загрижена за технологиите, екологията и транспортните средства по въздух, суша и вода, искаме да изразим своята подкрепа към студентите и академичната общност“, заявиха от компанията по време на среща с ректора на учебното заведение проф. д-р инж. Даниела Тодорова и доц. д-р маг. биол.  Миряна Евтимова, зам. Ръководител катедра „Транспортна техника“. В момента Бултрако АД и ВТУ „Тодор Каблешков“ уточняват условията на договор за дългосрочно партньорство.

„В нашата компания вече успешно работят и се развиват кадри, подготвени от Висшето транспортно училище и сме готови да приемем още млади и ентусиазирани хора“, подчертаха от представителството на Honda.

С експозиция от пет автомобила и два мотоциклета ще започне новата учебна година. Сред тях е и Honda Civic Type R – най-бързият сериен автомобил с предно предаване, официално отбелязал рекорд на пистата „Нюрбургринг“ и вписан в книгата „Гинес“.

Част от експозицията са и мотоциклетите NC750Х и CBR500, първият  – представител на on-off гамата на Honda с автоматична трансмисия DCT, а вторият – идеално решение за тези, които желаят първия си спортен модел.

Своя дебют пред широката публика ще направи Honda Civic с дизелов двигател и 9-степена автоматична трансмисия ZF. Максимумът на въртящия момент на 1,6-литровия i-DTEC е 300 Нм и е възможен при 2000 об/мин. Новият силов агрегат на Honda е първият дизелов мотор официално издържал тестовете за вредни емисии по новия световен стандарт. В размер на 109 г/км са СО2 емисиите на двигателя по европейски стандарт NEDC при комбиниран цикъл.

Това няма да е последната среща на високотехнологичната японска марка с българските студенти, защото още през октомври  един от инженерите на Бултрако ще изнесе отворена лекция на тема съвременните технологии в Honda, която тази година празнува 70-ия си рожден ден.

Списък на експонатите Honda:

Honda Civic Type R 2.0 VTEC Turbo, 320 к.с.

Honda Civic Hatchback 1.6 i-DTEC 9AT, 120 к.с.

Honda Civic Sedan 1.5 VTEC Turbo, МТ, 182 к.с.

Honda HR-V 1.6 i-DTEC, МТ, 120 к.с.

Honda CR-V 1.6 i-DTEC, 9АТ, 160 к.с.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *