21 септември 2017 г. – Европейски ден без загинали на пътя 21 септември 2017 г. – Европейски ден без загинали на пътя

По предложение на Европейската мрежа на службите на пътна полиция ТИСПОЛ за втора година 21 септември е обявен за Европейски ден без загинали на пътя и ще се проведе като полицейска операция под наименованието EDWARD (European Day Without A Road Death), подкрепена от Европейската комисия и посветена на Европейската седмица на мобилността (16 – 22 септември 2017 г.). Министерството на вътрешните работи като член на ТИСПОЛ прие поканата за участие в операция EDWARD и за главен координатор е определена Главна дирекция „Национална полиция“.

Целта е денят 21 септември да не бъде белязан със загинали при пътни инциденти. Идеята е по време на операцията да има 24-часово отразяване на събитията, свързани с безопасността на движението по пътищата, и „брояч“ на деня, като детайли от всички произшествия с тежко ранени или с фатален край бъдат предоставяни онлайн на обществеността. Освен  актуализираната ежечасно информация 21 септември 2017 г. за мястото и броя на настъпилите ПТП и на загиналите и ранените при тях, ще има и инциативи на всички включили се в операцията на територията на страната.

В тази връзка е предвидено на страницата на МВР в интернет да се актуализират данните за пътнотранспортния травматизъм. Има  и информационен плакат (банер) за популяризиране на операцията Плакатът ще може да бъде променян без включване на допълнителни реклами извън целта на операцията, отпечатаван, размножаван и разпространяван сред обществеността чрез всички възможни канали и средства. Интересът може да бъде деклариран и с подписването на обещание за подкрепа на деня без загинали на пътя на адрес: https://projectedward.eu/, а в социалните медии може да се изпращат и подходящи видео записи (#ProjectEDWARD). Същевременно на адрес https://vimeo.com/226122883 е публикван слайд за представяне на проекта, преведен на български език, който може да бъде ползван изцяло и на части за популяризиране на EDWARD сред обществеността.

Това е поканата на Министерството на вътрешните работи в лицето на Главна дирекция „Национална полиция“ и призивът е за включване според възможностите в европейския ден без жертви на пътя с мото за страната ни „Спаси животи!“

Стефан Илиев

Няма коментари до момента.

Напишете първи коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *